Τα τετράφυλλα τριφύλλια είναι το γούρι των Ιρλανδών και θεωρούνται τυχερά για αυτόν που θα τα βρει. Οι πιθανότητές σας να βρείτε τετράφυλλο τριφύλλι είναι περίπου 1 στους 10.000, αλλά εάν βρείτε ένα, τα τέσσερα φύλλα αντιπροσωπεύουν ελπίδα, πίστη, αγάπη και τύχη.

γουρια 2019

Οι ελέφαντες είναι σύμβολα τύχης ειδικά στην Ινδία, όπου ο θεός Ganesha είναι ο θεός που βοηθά στην αποφυγή των εμποδίων και φέρνει την τύχη. Μια εικόνα κοντά στην μπροστινή πόρτα των δύο ελεφάντων που βλέπει ο ένας τον άλλο με τους κορμούς τους στραμμένους προς τα πάνω λέγεται ότι καλωσορίζει τους επισκέπτες στο σπίτι κάποιου. Λόγω της νοημοσύνης τους και της μεγάλης ζωής τους, αντιπροσωπεύουν επίσης τη σοφία και τη μακροζωία.

γουρια 2019

Το κλειδί είναι ένα τυχερό σύμβολο για πολλούς λαούς και κουλτούρες ανά τους αιώνες. Οι Αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι πίστευαν ότι ένα τυχερό κλειδί ξεκλείδωνε την πόρτα των θεών, επιτρέποντας στις προσευχές τους να φτάσουν στα αυτιά τους. Στην ιαπωνική κουλτούρα, είναι τυχερό να έχεις τρία κλειδιά δεμένα μαζί καθώς θα ξεκλειδώσουν τις πόρτες για την υγεία, τον πλούτο και την αγάπη.

γουρια 2019

Από τα πολλά αγάλματα του Βούδα, ο γελαστός Βούδας είναι ιδιαίτερα τυχερός επειδή χρησιμοποιεί τον πνευματικό του πλούτο για να σας φέρει υλικό πλούτο. Το Feng Shui συνιστά να τοποθετήσετε ένα στο δυτικό μέρος του σπιτιού σας για να έχετε υγεία και πλούτο.

γουρια 2019

Tα τυχερά κέρματα (δεκάρες, πένες, μεταλλικά κέρματα) είναι γούρι για αφθονία σε πολλούς πολιτισμούς. Ο κανόνας λέει ότι μπορείτε να έχετε μόνο ένα κέρμα με την όψη προς τα πάνω. Θα αυξήσετε την τύχη σας εάν φορέσετε ένα λυγισμένο νόμισμα γύρω από το λαιμό σας ή το κρατήσετε στην αριστερή σας τσέπη. Πολλοί άνθρωποι αφήνουν επίσης ένα νόμισμα σε ένα νέο παλτό, πορτοφόλι ή ζευγάρι παπούτσια.

γουρια 2019

Εξέχουσα θέση στους πολιτισμούς της Μέσης Ανατολής είναι το μάτι (ένα φυλαχτό για το κακό μάτι) γνωστό στα αγγλικά σαν evil eye. Το φυλακτό προστατεύει τον φέροντα από την κακή ματιά, την βασκανίια και την ζήλια ,είναι ένα από τα πιο δημοφιλή γούρια σε όλη τη Μέση Ανατολή.

γουρια 2019

Το σύμβολο του πέταλου στηρίζεται στη δύναμη του αλόγου, τα πέταλα είναι ισχυρά σύμβολα που έλκουν την τύχη. Ένας θρύλος του Αγίου Δουνστάν από τον 10ο αιώνα λέει ότι παγιδεύει τον διάβολο σε ένα πέταλο. Έτσι, τοποθετώντας ένα πάνω από την πόρτα σας προστατεύει το σπίτι σας από το κακό. Ένα πέταλο που βλέπει προς τα πάνω λέγεται ότι συγκεντρώνει τύχη και αυτό που βλέπει προς τα κάτω σας καλύπτει με καλή τύχη. (Αν και δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι ποια είναι η διαφορά μεταξύ αυτών των δύο.)

γουρια 2019

Στην κουλτούρα των Νορβηγών (Viking), ένα ενιαίο βελανίδι τοποθετείται σε ένα παράθυρο για να προστατεύσει το σπίτι από τις αστραπές και τις κακουχίες. Αυτό το γούρι κρατά από τους Βίκινγκς που προστατεύονταν από την οργή του Θορ, του νορβηγικού θεού που δημιούργησε βροντές και κεραυνούς.

γουρια 2019

Καράβι: Το καράβι συμβολίζει την καινούργια πλεύση του ανθρώπου στη ζωή, μετά τη γέννηση του Χριστού. Παρότι είχε συνδεθεί με αποχωρισμούς λόγω των ναυτικών που έφευγαν μακριά, το καραβάκι δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί ένα είδος τιμής και καλωσορίσματος στους ναυτικούς που επέστρεφαν από τα ταξίδια τους.

γουρια 2019

Ρόδι: Ο συμβολισμός του ροδιού γνωστός στους περισσότερους από εμάς. Είναι σύμβολο γονιμότητας, αφθονίας, καλοτυχίας, αιωνιότητας γι’ αυτό την Πρωτοχρονιά σπάμε ρόδια. Οι αρχαίοι Έλληνες πριν κατοικήσουν σε ένα νέο σπίτι έσπαγαν στο κατώφλι του ένα ρόδι, πράγμα που κάνουμε ακόμα και στις μέρες μας.

γουρια 2019

Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία σε όλους μας !!!