Ακριβώς όπως ένα υγιεινό ισορροπημένο πρωινό είναι καθοριστικό για την καθημερινότητά σας έτσι και η κουζίνα σας απαιτεί τη σωστή ισορροπία φωτισμού για να ολοκληρώσετε τις καθημερινές εργασίες.

Λόγω της προετοιμασίας του φαγητού και του μαγειρέματος , η κουζίνα είναι βασικός χώρος εργασίας για το σπίτι και ο σωστός φωτισμός είναι απαραίτητος ώστε να κάνουμε σωστά και χωρίς προβλήματα τη δουλειά μας.

Η εστίαση στο σωστό φωτισμό θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χώρο στην κουζίνα σας και να απολαύσετε κάθε γεύμα... από το πρωινό έως τα μεταμεσονύχτια σνακ.

φωτισμος κουζινας

Οροφή

Αυτή είναι η κύρια πηγή φωτός, μαζί με το φυσικό φως μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά στο φωτισμό του χώρου. Θέλουμε όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφο φωτισμό από την οροφή. Χωρίς σκιές και χωρίς σημεία χωρίς φωτισμό. Αυτό μπορείτε να το κάνετε με ένα συνδυασμό φωτιστικών – κρεμαστά σε σειρά ώστε να πιάνουν όλο το χώρο της κουζίνας. Για να φωτίσετε σωστά μια νησίδα καλύτερα είναι να μπουν κρεμαστά φωτιστικά σε όλο το μήκος της νησίδας σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους, είναι συγχρόνως και ένα διακοσμητικό στοιχείο για τον χώρο που του προσδίδει ύφος και χαρακτήρα.

φωτισμος κουζινας

Φώτα σποτ οροφής: Φωτισμός περιβάλλοντος όπου το χρειάζεστε περισσότερο.

Όσο ψηλότερα και φωτεινότερα, όσα περισσότερα τόσο καλύτερο για να γεμίσετε την κουζίνα σας με φως.

Φωτισμός πάγκου

Ενώ ο φωτισμός περιβάλλοντος χρησιμοποιείται για να σας επιτρέψει να κινηθείτε σε όλη την κουζίνα, αφήνει συχνά σκιές σε περιοχές που απαιτούν περισσότερη εστίαση. Με τη βοήθεια του φωτισμού του πάγκου, οι επιφάνειες εργασίας και η νησίδα πρέπει να είναι σωστά φωτισμένες ώστε να μπορείτε να προετοιμάσετε με ασφάλεια τα γεύματα, να διαβάσετε τις συνταγές και να εντοπίσετε εύκολα συστατικά σε ένα ράφι. Οι κοινές επιλογές φωτισμού για τις εργασίες της κουζίνας περιλαμβάνουν φωτιστικά ταινιών (led). Ευέλικτα με εξαιρετικό αποτέλεσμα για φωτισμό εσωτερικού χώρου, ιδιαίτερα χαμηλών ντουλαπιών που δεν δέχονται καθόλου φωτισμό περιβάλλοντος. Άλλη μία έξυπνη λύση είναι επίσης τα φώτα κάτω από τα ντουλάπια (λουμινέστρες) που φωτίζουν συγκεκριμένο χώρο στον πάγκο εργασίας.

φωτισμος κουζινας

Δώστε έμφαση στο φωτιστικό οροφής, στα φωτιστικά ντουλαπιών και οποιοδήποτε άλλο φως που μπορεί να τονίσει τα αγαπημένα σας στοιχεία στην κουζίνα πχ γυάλινα ράφια
Σποτ περιμετρικά στην οροφή ή στα ντουλάπια θα βοηθήσουν για καλύτερο και πιο έντονο φωτισμό του χώρου.

φωτισμος κουζινας

Θέλετε το φως ομοιόμορφα σε όλη την κουζίνα σας, με έμφαση στο φωτισμό χώρων υψηλής χρήσης τότε να τοποθετείτε τα φώτα σε ευθείες γραμμές κατά μήκος της νησίδας εργασίας και αν ανησυχείτε για το ότι υπάρχει έντονο φως, προσθέστε dimmers που θα σας δώσουν την δυνατότητα διακύμανσης και ελέγχου στον φωτισμό.

φωτισμος κουζινας